mindesammenkomst og catering

Mindesammenkomsten efter begravelsen er for mange et vigtigt element, når vi har sagt farvel til én vi holder af. Det giver mulighed for at være sammen om at dele alle de gode minder og historier vi har delt med den afdøde - det er oftest en god blanding af tårer og glæde, der deles i sammen med dem, der står os nært.

Hos Begravelses Service har vi stor erfaring med at arrangere mindesammenkomsten efter begravelsen - dette kan være privat eller i selskabslokaler, afhængig af hvad du foretrækker.

Mindesammenkomst i hjemmet, skaber automatisk de hjemlige og vante rammer for behageligt samvær. Ønsker du at mødes i hjemmet efter begravelsen, kan Begravelses Service sørge for alle de praktiske opgaver i denne sammenhæng. Det værende alt fra

  • Levering af mad og drikke
  • Serveringspersonale under mindesammenkomsten
  • Glas, bestik og service til arrangementet
  • Afrydning

Begravelses Service har et tæt samarbejde med Feed og VineVino, der sikre at kvaliteten altid er i top og serveringen foregår med et smil. Vi kan lave den gode mindesammenkomst til alle størrelse selskaber. Mindesammenkomsten koordineres som det resterende forløb omkring begravelsen i tæt samarbejde med din bedemand fra Begravelses Service, som sørger for alle de praktiske detaljer. 

En mindesammenkomst kan naturligvis også arrangeres på restauranter eller selskabslokaler i umiddelbar nærhed af stedet for begravelsen. Begravelses Service har aftaler med mange beværtninger, men kan naturligvis også hjælpe med tilrettelæggelsen i samarbejde med steder, som I selv kender og ønsker at slutte dagen på.

Vil du gerne videre mere om dine muligheder for at holde en mindesammenkomst? Kontakt Begravelses Service på telefon 70112407, eller send os en mail

Begravelsesfesten "i gamle dage"

Det at afholde en mindesammenkomst er absolut ikke noget nyt begreb, men det har dog ændret sig igennem tiderne, sammen med begravelsesritualet.

Det var først omkring 1870'erne at kisten blev bragt til kirken for at blive velsignet af en præst inden jordpåkastelsen, som foregik på kirkegården, efter at kisten var blevet sænket i jorden.

Før denne tid foregik begravelsen oftest i afdødes hjem, hvor man samlede sig omkring den døde - dette foregik gerne over flere dage, Den døde blev vasket og iklædt sit fineste sæt tøj - ofte var det bryllupskjorten/kjolen, der var blevet gemt til lejligheden. Pårørende kom således for at tage afsked med den afdøde i hjemmet. Der blev spist og drukket omkring dødslejet og våget over den afdøde indtil dagen for begravelsen. Traditionen foreskrev at man i denne tid inden jordfæstelsen stoppede alle ure i huset og dækkede spejle og billeder.

"Bydemanden" gik herefter igennem byen og inviterede familie og venner til begravelsen, som fandt sted i hjemmet. Her startede festen med et stort måltid med mad og drikke, hvor man delte de gode minder om afdøde. Efter frokosten passerede følget forbi afdøde og takkede for måltidet - Herefter blev kisten lukket og sunget ud af kirkens degn.

Følget gik efter ligbærerne til kirkegården hvor præsten ventede dem ved gravstedet.