Sørg for at udfylde ”Min Sidste Vilje” dokument/skema

Vi skal alle dø…  Og uanset om vores død indtræffer ventet eller uventet, begynder en ny hverdag for de pårørende, vi efterlader os.


For at denne svære periode ikke skal starte med, at de efterladte skal have spekulationer om, hvilke tanker vi selv har gjort os om, hvad der skal ske efter vores død, har alle mulighed for at udfylde et ”Min sidste vilje” dokument. (Min sidste vilje dokument refereres også til, som min sidste vilje skema eller min sidste vilje blanket.)

 

Med et min sidste vilje dokument, skema eller blanket får du lejlighed til at videregive nogle af de tanker, du har gjort dig om den sidste vilje. For på den måde at vise hensyn til dine efterladte, og sikre, at de ikke er i tvivl om dine ønsker ved begravelsen. Det kan derfor være en god idé at få udarbejdet et min sidste vilje dokument.

Uanset om I har talt åbent om døden i familien, er det altid en støtte for de efterladte at vide, at de beslutninger der bliver taget, er i overensstemmelse med dine egne ønsker.

Du skal være opmærksom på, at det ofte ikke er nok, at dine ønsker omkring begravelsen er indføjet i dit testamente. Dette skyldes at testamentet ofte først bliver åbnet efter begravelsen/bisættelsen har fundet sted. Det er derfor vigtigt, at et Min sidste vilje dokument ligger et sted, hvor det vil blive fundet inden begravelsen/bisættelsen. Læg for eksempel min sidste vilje dokumentet sammen med dine personlige papirer, når du har udfyldt og underskrevet det.

Et Min sidste vilje dokument eller blanket kan fås i mange bedemandsforretninger. I Begravelses Service betragter vi Min sidste vilje dokumentet som den afdødes tilkendegivelse af, hvordan forløbet efter døden skal være, og ikke som en tilkendegivelse af, at det skal udføres af en bestemt bedemand eller en bestemt bedemandsforretning. De efterladte kan derfor henvende sig hos Begravelses Service uanset, hvor et Min sidste vilje dokument med afdødes sidste ønsker er kommet fra, ligesom dine efterladte kan vælge den bedemandsforretning de ønsker at benytte, når du bruger vores formular.

Du kan få udleveret et Min sidste vilje dokument i vores forretninger, eller du kan skrive til os og bestille dokumentet.


Du kan også downloade "Min sidste vilje" her

 

Adobe Reader

Du skal bruge Adobe Reader for at kunne se og udskrive dokumentet "Min sidste Vilje". Du kan hente programmet her