Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Smallegade 38b
2000 Frederiksberg

70 11 24 07

afskedsceremoni 7.jpg

Begravelse uden kirke

EN BEGRAVELSE SKAL VÆRE ET MINDE FOR LIVET. 

 Bededame og Ceremonileder Ane Christensen Mobil 26 12 26 29 / Email ane@evercare.dk  Læs mere om Ane her

Bededame og Ceremonileder Ane Christensen
Mobil 26 12 26 29 / Email ane@evercare.dk

Læs mere om Ane her

Det lyder paradoksalt, men det er så vigtigt, at vi som efterladte, står tilbage med følelsen af: Ja, vi gjorde det så godt som overhovedet muligt og i overensstemmelse med både afdødes og vore egne ønsker. For en begravelse kan ikke gøres om. 

Som efterladt skal man tilgodese både den afdødes ønsker og familiens egne. Som pårørende har man lige så stort behov for en ordentlig begravelse, uanset den døde ikke var medlem af Folkekirken og ikke ønskede en begravelse indenfor disse rammer.

Begravelses Service hjælper dig i forbindelse med et dødsfald, hvor det er afdødes eller dit ønske at begravelsen foregår uden for Folkekirken.

Bededame og ceremonileder Ane Christensen hjælper jer med at tilrettelægge og gennemføre en unik begravelse uden kirke for jeres kære. 

Begravelses Service kan stå for hele ceremonien, herunder tale, musik og afsked, eller blot støtte dig med de opgaver du ikke selv magter i forbindelse med planlægning af forløbet.

Hvad skal jeg gøre?

I forbindelse med et dødsfald kontakter du en bedemand hos Begravelses Service enten via kontaktformularen til højre på siden eller du ringer til os på telefon 70 11 24 07.

Her vil du helt kort blive spurgt om din situation og dit behov for assistance til planlægning af begravelsen og afskeden.

Vi mødes til en begravelsessamtale umiddelbart efter dødsfaldet. Til samtalen finder vi ud af, hvad I forestiller jer og vi bruger vores erfaring til at tilrettelægge den helt rigtige ceremoni for jer.

Vi kan hjælpe jer med at finde det rigtige sted til ceremonien. Alt er muligt - udover de traditionelle kapeller på kirkegårde og hospitaler. Hvis I har lyst, kan ceremonien afholdes både ude som inde, hjemme, i sommerhus, i kolonihaven, i skoven eller andre utraditionelle steder, som betyder noget for jer og for afdøde. Det eneste krav er, at kisten skal kunne håndteres på forsvarlig vis. 

I samarbejde med jer finder vi musik, sange, tekster, eventuelt ritualer samt de personlige taler eller indslag, som en afskedsceremoni kan indeholde. 

Vi skriver en personlig afskedstale om afdødes liv og det minde de efterladte tager med sig videre i livet om personen.  

Vi sørger for og tager ansvaret for det videre forløb med ceremonien, i samarbejde med jer. I er velkomne til selv at deltage i ceremonien med et indslag, hvis I er i stand til det.   

Vi bestiller og samarbejder med eventuelt musiker og koordinerer med både dem og naturligvis bedemanden undervejs, så det hele bliver så enkelt og ukompliceret som muligt for jer. 

Vi møder op i god tid før ceremonien og sørger for det sidste sammen med jer

Har I brug for assistance til mindekomsammen/gravøl, kan vi guide jer til gode steder.

Vi er meget åbne, kreative og fleksible og vil gøre alt for, at I får netop den ceremoni I ønsker. 

Vi bruger al vores erfaring og viden og netværk for at leve op til jeres ønsker. 

Alt er muligt, indtil det modsatte er bevist. 

Alt ovenstående gælder også for en ceremoni i forbindelse med askespredning.

Praktiske oplysninger

MUSIK OG INDSLAG

Begravelses Service har et stort netværk af musikere og soloartister, der kan medvirke ved en afskedsceremoni, således at stemningen bliver helt rigtig.

Udover at vi kan formidle det artistiske indslag er vi naturligvis også behjælpelige med opstilling og betjening af musikanlæg. Dette kan være udstyr du ønsker at medbringe og benytte eller en opstilling, du beder afskedsceremoni.dk om at levere.

STED

Når du vælger at afholde en afskedsceremoni uden for Folkekirken, kan du også tænke i andre baner som f.eks. de mange smukke lokaliteter vi har rundt om i landet: steder, hvor man i forvejen er vant til at holde arrangementer.

Begravelses Service har aftale med flere steder i landet.

Selve ceremonien varer omkring 35-50 minutter, alt efter indhold.

BLOMSTER

Afskedsceremoni.dk kan hjælp dig med at arrangerer blomster til kisten, samt sørge for udsmykning af de opmgivelser hvor ceremonien skal finde sted

MINDESAMVÆR

Der har altid været lagt stor vægt på at slægt og venner skal kunne samles til en mindesammenkomst efter ceremonien. 

I dag har faktorer som plads og økonomi gjort at mange fravælger dette møde efter ceremonien. Det er dokumenteret talrige gange at samvær og fælleskab er noget af det bedste for sorgbehandling. En mindesammenkomst kan være mange ting; et møde på en restauration, en hyggelig middag for de inderste, eller en fælles gåtur langs stranden eller et andet sted hvor man har gode minder.

Begravelses Service hjælper dig med at arrangere catering, booke en restauration, eller arrangere kørelejlighed for de pårørende således at disse får muligheden for at samle sig.

Ceremonien

Alle ønsker og ceremonier er naturligvis individuelle. Det er vores fornemmeste opgave at imødekomme dine ønsker og skabe de perfekte rammer omkring afskeden udfra dine ønsker og behov.

Begravelses Service vejleder jer grundigt om muligheder og kommer med inspiration til hvordan I kan sætte et smukt og mindeværdigt punktum for et levet liv.

Vejledende har vi delt ceremonierne op i 3 forskellige typer.


CEREMONI M. TALE

 • Møde om ceremonien
 • Planlægning af ceremonien med program
 • Velkomst og ledelse af ceremonien
 • Musik
 • Transport indtil 100 km.

Fra kr. 5.000,00

CEREMONI U. TALE

 • Møde om ceremonien
 • Planlægning af ceremonien med program
 • Velkomst og ledelse af ceremonien
 • Personlig tale om afdøde
 • Musik
 • Transport indtil 100 km.

Fra kr. 3.000,00

URNENEDSÆTTELSE

 • Møde om ceremonien
 • Urnetransport
 • Velkomst og oplæsning af digt
 • Urnenedsættelse
 • Transport indtil 100 km.

Fra kr. 1.500,0


Som beskrevet under "praktisk" hjælper vi også med at planlægge musiske indslag, med hjælp fra vores solister og planlægning af mindesamvær.

Har du ønsker eller ideer du ikke ser her på sitet, er vi altid lydhøre overfor disse og hjælper med at finde den rigtige løsning for netop jer.

Økonomien

Udgiften til ceremoniledelse er ligestillet med de øvrige begravelsesudgifter og skal derfor som udgangspunkt betales af afdødes bo.

Du kan læse mere om økonomien vedr. en begravelse og behandling af dødsboet her.

Kontakt os

Du er altid velkommen I må gerne kontakte os i god tid, hvis du bare vil vide mere om hvordan vi kan hjælpe dig med at arrangere en afskedsceremoni.

Du kan også ringe ved behov for akut assistance ved et dødsfald, hvor vi også hjælper dig med alle de praktiske opgaver i samarbejde med een af vores bedemænd.

Kontakt vores døgnservice her

70 11 24 07

- eller udfyld nedenstående formular og bliv ringet op


...Efter min mening er religiøsitet en helt privat sag...
— Ane Christensen, ceremonileder