En begravelse skal være et minde for livet...

Det lyder paradoksalt, men det er så vigtigt, at I som efterladte, står tilbage med følelsen af: Ja, vi gjorde det så godt som overhovedet muligt og i overensstemmelse med både afdødes og vore egne ønsker. For en begravelse kan ikke gøres om. 

Som efterladt skal man tilgodese både den afdødes ønsker og familiens egne. Som pårørende har man lige så stort behov for en ordentlig begravelse, uanset den døde ikke var medlem af Folkekirken og ikke ønskede en begravelse indenfor disse rammer.

Begravelses Service hjælper dig i forbindelse med et dødsfald, hvor det er afdødes eller dit ønske at begravelsen foregår uden for Folkekirken.

Vores 2 ceremoniledere Ane Christensen og Flemming Madsen, hjælper jer med at tilrettelægge og gennemføre en smuk og personlig begravelse uden kirke for jeres kære. 

Vi tilbyder at arrangere hele ceremonien sammen med jer, både sang, musik, personlig tale, ritualer mm. eller vi kan blot støtte med de opgaver, du ikke selv magter i forbindelse med ceremonien.

Vi hjælper også gerne med at finde et egnet sted for ceremonien.

Ane Christensen 2.jpg

Ane Christensen

Flemming Christensen.jpg

Flemming Madsen


Ceremonien

Alle ønsker og ceremonier er naturligvis individuelle. Det er vores fornemmeste opgave at imødekomme dine ønsker og skabe de perfekte rammer omkring afskeden udfra dine ønsker og behov.

Begravelses Service vejleder jer grundigt om muligheder og kommer med inspiration til hvordan I kan sætte et smukt og mindeværdigt punktum for et levet liv.

Vejledende har vi delt ceremonierne op i 3 forskellige typer.

Ceremoni med personlig tale

 • Møde om ceremonien med de efterladte

 • Planlægning af ceremonien med program

 • Velkomst og ledelse af ceremonien

 • Personlig mindetale om afdøde

 • Evt. afspilning af musik

 • Transport indtil 100 km.

Fra kr. 5.000,00

Ceremoni uden tale

 • Møde om ceremonien med de efterladte

 • Planlægning af ceremonien med program

 • Velkomst og ledelse af ceremonien

 • Evt. afspilning af musik

 • Transport indtil 100 km.

Fra kr. 3.000,00

Urnenedsættelse

 • Møde om ceremonien med de efterladte

 • Urnetransport

 • Velkomst og læsning af digt

 • Evt. afspilning af musik

 • Urnenedsættelse

 • Transport indtil 100 km.

Fra kr. 1.500,0

Som beskrevet under "praktisk" hjælper vi også med at planlægge musiske indslag, med hjælp fra vores solister og planlægning af mindesamvær.

Har du ønsker eller ideer du ikke ser her på sitet, er vi altid lydhøre overfor disse og hjælper med at finde den rigtige løsning for netop jer.

Skulle I have brug for at mødes inden døden indtræffer er dette også muligt. Kontakt da Ane Christensen for et uforpligtende møde. 

Økonomien

Udgiften til ceremoniledelse er ligestillet med de øvrige begravelsesudgifter og skal derfor som udgangspunkt betales af afdødes bo.

Du kan læse mere om økonomien vedr. en begravelse og behandling af dødsboet her.


Hvad skal jeg gøre?

I forbindelse med et dødsfald kontakter du en bedemand hos Begravelses Service enten via kontaktformularen eller du ringer til os på telefon 70 11 24 07.

Her vil du helt kort blive spurgt om din situation og dit behov for assistance til planlægning af begravelsen og afskeden.

Vi mødes til en begravelsessamtale umiddelbart efter dødsfaldet. Til samtalen finder vi ud af, hvad I forestiller jer og vi bruger vores erfaring til at tilrettelægge den helt rigtige ceremoni for jer.

Vi kan hjælpe jer med at finde det rigtige sted til ceremonien. Alt er muligt - udover de traditionelle kapeller på kirkegårde og hospitaler. Hvis I har lyst, kan ceremonien afholdes både ude som inde, hjemme, i sommerhus, i kolonihaven, i skoven eller andre utraditionelle steder, som betyder noget for jer og for afdøde. Det eneste krav er, at kisten skal kunne håndteres på forsvarlig vis. Læs mere om, hvad vores bedemænd laver her. 

I samarbejde med jer finder vi musik, sange, tekster, eventuelt ritualer samt de personlige taler eller indslag, som en afskedsceremoni kan indeholde. 

 • Vi skriver en personlig afskedstale om afdødes liv og det minde de efterladte tager med sig videre i livet om personen.

 • Vi sørger for og tager ansvaret for det videre forløb med ceremonien, i samarbejde med jer. I er velkomne til selv at deltage i ceremonien med et indslag, hvis I er i stand til det.

 • Vi bestiller og samarbejder med eventuelt musiker og koordinerer med både dem og naturligvis bedemanden undervejs, så det hele bliver så enkelt og ukompliceret som muligt for jer.

 • Vi møder op i god tid før ceremonien og sørger for det sidste sammen med jer

 • Har I brug for assistance til mindekomsammen/gravøl, kan vi guide jer til gode steder.

 • Vi er meget åbne, kreative og fleksible og vil gøre alt for, at I får netop den ceremoni I ønsker.

 • Vi bruger al vores erfaring og viden og netværk for at leve op til jeres ønsker.

 • Alt er muligt, indtil det modsatte er bevist.

 • Alt ovenstående gælder også for en ceremoni i forbindelse med askespredning.


Praktiske oplysninger

Musik og indslag

Begravelses Service har et stort netværk af musikere og soloartister, der kan medvirke ved en afskedsceremoni, således at stemningen bliver helt rigtig.

Udover at vi kan formidle det artistiske indslag er vi naturligvis også behjælpelige med opstilling og betjening af musikanlæg. Dette kan være udstyr du ønsker at medbringe og benytte eller en opstilling, du beder Begravelses Service om at levere.

Stedet

Når du vælger at afholde en afskedsceremoni uden for Folkekirken, kan du også tænke i andre baner som f.eks. de mange smukke lokaliteter vi har rundt om i landet: steder, hvor man i forvejen er vant til at holde arrangementer.

Begravelses Service har aftale med flere steder i landet.

Selve ceremonien varer omkring 35-50 minutter, alt efter indhold.

Mindesamvær

Der har altid været lagt stor vægt på at slægt og venner skal kunne samles til en mindesammenkomst efter ceremonien. Her kommer man fra dødsriget tilbage til livet og det gøre bedst med noget mad og drikke – enten på en restaurant eller endnu bedre i hjemmet, hvis det er muligt, hvor man bare kan blive så længe, man har lyst.

Det kan også være en fælles gåtur langs stranden eller et andet sted hvor man har gode minder.

Begravelses Service hjælper dig med at arrangere catering, booke en restauration, eller arrangere kørelejlighed for de pårørende således at disse får muligheden for at samle sig.

Blomster

Begravelsesservice kan hjælp dig med at bestille en smuk  kistedekoration, samt sørge for udsmykning af de omgivelser hvor ceremonien skal finde sted.