Mød vores bedemænd og bedekvinder

Hvad laver en bedemand?

En bedemand hjælper de pårørende med praktisk hjælp og støtte, når de skal tage afsked med en kær. En bedemand sørger for, at såvel den afdødes og de efterladtes ønsker om begravelse opfyldes og forløber efter planen. Som pårørende skal man ikke holde sig tilbage, hvis man her specielle ønsker til, hvordan en begravelse skal foregå. En bedemand har overblikket over, hvad der kan lade sig gøre, og ofte kan mere lade sig gøre, end man tror. Mange efterladte har nemlig specielle ønsker til, hvordan ceremoni, kiste- eller urtenedsættelsen skal foregå, så de får sagt farvel på bedste vis.

Dét, der ofte kan hjælpe med at gøre en afsked personlig, er

 • Ceremonien omkring den afdøde

 • Udsmykning af kisten og urnen

 • Sange og breve til den afdøde

Begravelse med bedemænd kan foregå i skov

Ceremonien kan foregå i kirken med en præst. Men den kan ligeså vel foregå udenfor kirken i f.eks. et kapel eller et andet sted, som har betydning for jer og den afdøde. Nogle vælger et skovområde, som betyder noget særligt, mens andre vælger at holde det i hjemmet eller haven. Det er er med andre ord ikke forbeholdt kirken at afholde ceremonien for den afdøde. Såfremt en præst ikke deltager, kan en bedemand lede ceremonien – læs om begravelse uden kirke her

Udover en dekoration med blomster af afdødes yndlingsblomster eller farver, kan man dekorere kisten med tegninger og hilsner i forbindelse med begravelsen – det kan være børnebørnenes sidste tegning til bedstefar eller din egen sidste hilsen til en kær. Det giver en god mulighed for at inddrage de små i begravelsen, men i ligeså høj grad en mulighed for at dele tanker og følelser sammen. Hos Begravelses Service kan man f.eks. udsmykke kisten med personlige tegninger og beskeder, hvis man ønsker det.

Dødsannoncer findes stadigvæk, men som mange andre ting i dag flytter annoncering i højere grad ud på internettet i form af en mindeside. Mindesider er som en dødsannonce, men kan deles via f.eks. Facebook. En mindeside giver ligeledes mulighed for at skrive en hilsen og ”tænde et lys”. En bedemand fra Begravelses Service hjælper med at oprette mindesiden og kan naturligvis også indrykke dødsannonce i avis/ugeblad.

Kirkesangbogen_Bedemand

Er begravelsen i kirken, vil man vælge salmer sammen med præsten. Der er i 2017 lavet en kirkesangbog – som er en ”lillesøster” til salmebogen, (https://www.dendanskesalmebog.dk/kirkesangbogen) som har lukket mange nye sange ind i kirken.

Ceremonilederen/præsten leder som regel ceremonien, byder velkommen, holder tale og præsenterer sangene. Har man lyst kan man naturligvis også selv lede ceremonien og holde talen. ”Magter” man ikke at holde talen, kan en god måde at få udtrykt sine tanker og følelser være at skrive et brev til den afdøde, som man selv, eller ceremonileder/præst læser op ved ceremonien.


En bedemand hos Begravelses Service hjælper med før, under og efter

En bedemand fra Begravelses Service hjælper dig og dine kære med alt før, under og efter begravelsen. Vi sørger for, at de rette personer og myndigheder underrettes, at begravelsen går som planlagt og alle får sagt ordentligt farvel.

VI hjælper blandt andet med:

 • Afhentning af afdøde

 • Arrangering af begravelse med og uden kirke og præst

 • Anmeldelse til begravelsesmyndigheden og skifteret

 • Kontakt til fagforening og afmeldelse af f.eks. forsikringer

Vi hjælper også med det følelsesmæssige

Når man står midt i følelsernes vold, kan det være svært at overskue alt det praktiske. Derfor tager vi os tid til at snakke om de vigtige ting: hvem din kære var som person, de gode stunder I havde, således at vi kan hjælpe med at skabe de rigtige rammer for en mindeværdig afsked.

Det kan være svært at tackle situationen, når følelser som savn, afmagt og sorg florerer i hele kroppen. Derfor hjælper Begravelses Service med alt fra A til Z, så du og dine pårørende kan fokusere på at tage afsked med den afdøde. Vi ser det som vores fornemmeste opgave at finde frem til hvilke behov og ønsker, I har i forhold til at tage afsked - Alle har krav på en smuk og værdig afslutning på livet.


Hvad koster en bedemand?

Det er meget forskelligt, hvad en bedemand koster, da begravelsesomkostningerne ofte er sammensat af flere ydelser. Du kan læse mere om vores priser under prisliste her.

Hvorfor skal du kontakte en bedemand?

Begravelses Service er din certificerede bedemand og personlige assistent før, under og efter et dødsfald. Det er vores fornemmeste opgave at gøre din sidste afsked til en positiv og mindeværdig oplevelse.

Derfor kan du altid kontakte en bedemand hos Begravelses Service med spørgsmål vedr. dødsfald, dødsbobehandling og arveret.

En bedemand hos Begravelses Service hjælper dig blandt andet med:

Afhentning i hjemmet, hvis du oplever et dødsfald her - 24 timer i døgnet (Begravelses Service har egen vagttjeneste, så du altid kan få fat på en bedemand).

Herudover hjælper en bedemand fra Begravelses Service alle disse opgaver:

 • Kontakt til præst og kirke

 • Planlægning og koordinering af det komplette forløb tilrettelagt af en professionelt uddannet og certificeret bedemand.

 • Planlægning af bisættelse og begravelse med eller uden kirke/præst

 • Afhentning af afdøde i hjemmet/plejehjem el. hospital/hospice

 • Tilrettelæggelse og håndtering af alle dokumenter i forhold til alle offentlige myndigheder, herunder skifteretten

 • Ansøgning af økonomisk støtte hos hhv. offentlige myndigheder samt private organisationer

 • Bestilling af alle ydelser hos krematorium og kirkegård

 • Dødsannoncer

 • Tryksager, sang/salmehæfter

 • Musikarrangement: Solistoptræden, musikere, orgelspil og kor

 • Ceremoniledelse ved begravelse uden kirke

 • Kistedekoration og blomsterarrangement

 • Mindesammenkomst og catering

 • Planlægning af urnenedsættelse/askespredning

 • Salg og rådgivning omkring gravsted og gravsten

 • Transport ved begravelse fra og til udlandet

Salg af kiste, urne og alle andre begravelsesartikler som du har brug for i forbindelse begravelse

Du kan møde vores bedemænd og medarbejdere her: Holdet bag Begravelses Service