Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Smallegade 38b
2000 Frederiksberg

70 11 24 07

Ane Christensen 1.jpg

Bededame Ane Christensen - Begravelses Service

Kontakt Bededame Ane Christensen hos Begravelses Service ApS. 

Ane Christensen | Bededame og ceremonileder

Mobil 26 12 26 29
Email ane@evercare.dk

Jeg har været leder af en kunstnerisk virksomhed i 13 år og er siden hen uddannet psykolog. Jeg har tidligere arbejdet indenfor erhvervspsykologien, men arbejder nu som psykolog i Frederiksberg Kommune og i en forældreforening, hvor jeg har samtaler med familier, der har syge børn, eller har mistet et barn.

Jeg er som barn af 1950’erne helt automatisk både døbt og konfirmeret. Som 18-årig meldte jeg mig, sammen med næsten resten af min gymnasieklasse, ud af folkekirken. Det var et helt naturligt 70-er oprør, der i virkeligheden dækkede over, at hvis vi viste rektor vores udmeldelse, kunne vi slippe for to timers kristendomsundervisning om ugen og gå i ’Centeret’ og købe pommes fritter med remoulade i stedet. Da jeg blev mere voksen og dannede familie var bryllup, barnedåb og konfirmation derfor utænkeligt. Vi var ikke medlemmer af folkekirken og jeg havde ikke på det tidspunkt fantasi til at erstatte de begivenheder med noget andet. Men det varede kun til min mor en dag sagde, at hun synes det var så trist, at vi ikke holdt flere fester i vores generation, for så kom der jo heller ikke noget kobberbryllup, sølvbryllup osv. - Den sad!

Fra den ene dag til den anden skulle vores tre børn have navngivningsfester, 15 års fødselsdage og vi blev selv gift. Og uden at vide det, brugte vi alle de anledninger til at forberede det hverv, vi nu selv tilbyder: livsceremonier.

Vi designede selv hele ceremonien til vores bryllup på Vallekilde Højskole. Vi arrangerede en skøn ceremoni og kæmpe fest for vores 15 årige datter og vi tog til Louisiana, da den mellemste fik sit navn og holdt en lille højtidelighed der. Samme mellemste datter insisterede dog på som 13 årig at blive såvel døbt og konfirmeret, hvilket vi efter mange drøje diskussioner med et stædigt midterbarn måtte acceptere. Dog først efter grundig research i andre trosretninger, der ikke kunne tilbyde et ordentligt alternativ til folkekirken.

Siden da har vi måtte tage afsked med både min svigerfar og yngste datter og har ved disse lejligheder selv arrangeret mindeværdige og meningsfulde ceremonier for dem uden deltagelse af præst.

Jeg har med tiden erkendt, at der er brug for ceremonier ved livsovergange. Ikke kun fordi det giver anledning til at feste, men for at skabe et rum og en stemning, der giver en anledning til at reflektere og skabe et dejligt minde. 

Jeg er bestemt religiøs, men har bare ikke købt den pakke, der hedder den danske folkekirke igen. Jeg napper lidt fra alle de trosretninger, der siger mig noget i min eksistentielle søgen efter en meningsfyldt tro i livet. Jeg er meget optaget af østens religioner og tror blandt andet på reinkarnation.

Jeg elsker at gå i kirke – fordi det er så sanselig en oplevelse. Det billedskønne rum, de vidunderlige salmer og sange, duften, træbænkene, lysene, varmen og støder en gang imellem på en gang imellem en præst, hvis formidling af biblens tekster giver mening.

Mit netværk indenfor kunst og kultur er stort og jeg kan derfor etablere kontakt til både professionelle musikere, skuespillere, dansere, forfattere m.m., som kan tilføre netop jeres ceremoni noget særligt.

  

 

Skriv til Ane